Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4

Tuinontwerp in Bussum

Na een grote verbouwing tuin opnieuw aangelegd

Na een grote verbouwing aan een huis in Bussum heeft hoveniersbedrijf Klein Groenvoorziening bijna de gehele tuin opnieuw aangelegd. Het tuinontwerp en de tuinaanleg is in drie fases uitgevoerd. Naast de tuin is er ook een tuinhuis en terrasoverkapping geplaatst.

Terras van Mustang Leisteen

De terrassen zijn gemaakt van tegels van Mustang leisteen van 80 x 80 cm. Mustang natuursteen staat bekend om de mooie, donkere kleur en prachtige kleurschakeringen. De tegels zijn niet gevoelig voor verkleuring en vraagt weinig onderhoud. Rondom het bestaande zwembad zijn de tegels op maat gezaagd en is ook de zwembadrand vernieuwd. De paden zijn bestraat met oude gebakken klinkers en gevoegd met Epoxyhars.

Vaste planten en siergras

Voor de beplanting is gekozen voor veel bloeiende vaste planten en siergrassen afgewisseld door groenblijvende struiken. De coniferen, hulst- en taxusstruiken zijn als achtergrond gebruikt voor een groene uitstraling. Om de beplanting te voorzien van voldoende water is er een waterbron geslagen en is het grondwater aangesloten op het sproeisysteem. 

Geluidsscherm en aarden wal

Om geluidsoverlast van de drukke straat te reduceren is er een afscheidingscherm geplaatst van Mobilane en een aarden wal. De NoiStop van Mobilane is ontwikkelt op basis van geluidsabsorberende steenwolkern, het geluidsscherm reduceert ongeveer 50% van de beleefde geluidsoverlast. Aan de onderzijde van de aarden wal is een keermuur gebouwd van gebroken tegels. Dit zijn gebruikte tegels van 30 x 30 cm die met de gebroken kant naar buiten zijn verwerkt. 

Tuinhuis en terrasoverkapping

De terrasoverkapping is geleverd als prefab pakket en is geplaatst op een hardhouten vlonder dat onder de overkapping en het tuinhuis doorloopt. 

Samen een tuinproject starten?
Vraag een offerte aan...

Uw droomtuin laten ontwerpen?

Klein Groenvoorziening maakt graag een tuinontwerp van uw droomtuin. Bekijk hieronder de droomtuin van een gezin die na hun verbouwde huis een nieuwe tuin hebben laten aanleggen. Wilt u ook uw droomtuin werkelijkheid laten worden?  
Maak dan hier een afspraak.

Het eindresultaat van de tuin in Bussum

Stel een vraag aan dé hoveniers in Huizen - 't Gooi
* verplicht veld.