Foto 1
Foto 2
Foto 3

Planten en struiken laten snoeien

Voor al uw snoeiwerkzaamheden

Voor een goed verzorgde tuin dienen uw planten en struiken regelmatig onderhouden te worden. Omdat planten groeien en de seizoenen wisselen is het belangrijk om uw tuin regelmatig te snoeien. Onze hoveniers komen graag bij u langs voor diverse snoeiwerkzaamheden.  

Waarom u tuin laten snoeien?

Als de tuin niet regelmatig gesnoeid word kan de tuin er verwilderd uit te komen zien. Naast het klein houden van uw tuin is het belangrijk om zieke en zwakke delen van uw planten of struiken te verwijderen. Zo kunnen nieuwe bloemen of vruchten weer gaan groeien. Wij beschikken over de juiste kennis en gereedschappen om dit voor u te doen. 

Wanneer dient er gesnoeid te worden?

Wanneer een plant of struik gesnoeid dient te worden is afhankelijk van het doel en de soort plant of struik. Sommige planten kunnen niet tegen vorst maar veel kunnen gewoon gesnoeid worden. Met regen kan gewoon gesnoeid worden alleen bij grote bomen kan het gevaarlijk zijn.

Waar letten we op bij het snoeien?

Het is belangrijk om rekening te houden met kruisende/schurende takken en waar de ogen (knoppen) uitlopen zodat de plant de juiste richting opgroeit. Soms is het nodig om de takken te leiden. Daarnaast letten wij altijd goed op de totale vorm van een plant, struik of boom. Zo kijken wij of de bovenkant niet te zwaar wordt en deze kan afbreken bij een storm.

Versnipperen van snoeiafval

Het snoeiafval versnipperen we met een snippermachine. Meestal nemen wij het afval mee naar onze opslag om daar het afval te versnipperen. Bij grote hoeveelheden doen wij het ter plekken. 

Klein’s tuinabonnement

Met een tuinabonnement van Klein Groenvoorziening bent u verzekerd van een goed onderhouden tuin. Periodiek komen wij bij u langs om uw tuin in topconditie te brengen. Hieronder vallen natuurlijk ook de snoeiwerkzaamheden. Bekijk de 'Klein tuinabonnementen'. 

Samen een tuinproject starten?
Vraag een offerte aan...

Tips bij het snoeien van uw tuin

Mocht u het toch zelf willen doen denk dan aan de volgende tips:

  • Gebruik goed en scherp gereedschap.
  • Snoei de takken schuin weg.
  • Let op giftige planten.
  • Haal storende takken weg.
  • Let op kruisende/schurende takken. 
  • Sommige planten bloeien voor een tweede keer als ze op tijd gesnoeid worden. 

Snoei projecten in beeld

Maak hier een persoonlijke afspraak!
Aanhef:
* verplicht veld.