Foto 1
Foto 2
Foto 3

Onkruidbestrijding

Uw onkruid professioneel laten verwijderen

Onze hoveniers kunnen u helpen met het bestrijden van onkruid in uw tuin of bestrating. Natuurlijk is het beter om onkruid te voorkomen zodat er geen bestrijding hoeft plaats te vinden. Een goede manier om onkruid te voorkomen is het gebruiken van bodembedekkers.

Soorten onkruid

Onkruid is een ongewenste plant op een bepaalde plant. Er zijn veel verschillende planten te benoemen die als onkruid worden beschouwd. Maar deze zijn in twee hoofdcategorieën te onderscheiden: wortelonkruiden en zaadonkruiden. Wortelonkruiden hebben een lastig te verwijderen wortelstelsel en zijn lastig te bestrijden. Zaadonkruiden zijn planten die zich snel verspreiden en doorgaans één jaar bloemen.

Onkruidbestrijdingsmethoden

Onkruid kan op twee manieren bestrijd worden: handmatig of met chemische middelen. Doorgaans gebruiken we voor de tuin de handmatige manier (schoffelen, wieden en uitharken). En voor de bestrating gebruiken we alleen toegestane chemische middelen.

Chemische middelen

Voor het gebruik van chemische middelen gebruiken wij uitsluitend toegestane middelen. Wij beschikken over de juiste licenties om deze middelen te gebruiken. Het gebruik van chemische middelen proberen wij min mogelijk te gebruiken i.v.m. het milieu. Bestrijdingsmiddelen kunnen afspoelen naar het oppervlaktewater, wat nadelig is voor dieren, planten en de productie van drinkwater. 

Samen een tuinproject starten?
Vraag een offerte aan...

Tip voor het bestrijden van onkruid

De beste dag voor het verwijderen van onkruid is voor de langste dag van het jaar (21 juni)

Met een 'Klein onderhoudsabonnement' bent u gegarandeerd van een onkruidvrije tuin!  

Onkruid projecten in beeld

Maak hier een persoonlijke afspraak!
Aanhef:
* verplicht veld.