Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4

Gras onderhoud in 't Gooi

Uw gazon laten onderhouden voor gezond en groen gras

De hoveniers van Klein Groenvoorziening komen graag bij u langs om uw gazon te onderhouden. Onze grasexperts weten hoe ze uw gazon in optimale conditie kunnen krijgen zodat u kunt genieten van een gezonde groene grasmat. Licht, voeding en water zijn zeer belangrijk voor een diepgroen gazon.  

Stappenplan voor een gezond gazon

Voor een gezond en groen gazon dient uw gras goed onderhouden te worden. Wij weten precies wat er nodig is en kom graag langs om u te helpen. U kunt ons inschakelen voor de volgende stappen:

Verticuteren

Het verticuteren van gras is het verwijderen van mos en/of vilt. De viltachtige laag wordt verwijderd met onze verticuteermachine. Hierdoor krijgt de bodem meer zuurstof, daarnaast kunnen water en voeding weer makkelijk opgenomen worden in de bodem.   

Doorzaaien

Met doorzaaien van uw gazon worden de kale plekken na het verticuteren herstelt. De grond dient goed vochtig te blijven zodat het graszaad goed ontkiemt. De ideale bodemtemperatuur voor graszaad is boven de 10 graden. 

Strooien van kalk

De juiste zuurgraad van de bodem is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van het gras. Een te zure bodem belemmert de groei van uw gazon. Wij zullen daarom de zuurgraad meten en als het nodig is bestrooien met kalk.  

Gazon bemesten

Vooral in het voorjaar en de zomer is het van belang om uw gras regelmatig te bemesten. In deze periode trekt het gras veel voedingstoffen uit de grond. Het soort mest wat we gebruiken is afhankelijk van het doel van de bemesting en de samenstelling van de grond in uw tuin.

Gras maaien

Het maaien van het gras is een van de belangrijkste stappen voor een mooi gezond gazon. Door het regelmatig te maaien blijft de grasmat mooi gesloten. Er dient rekening gehouden te worden met de temperatuur en de hoogte van het gras. Bij warm weer kan tekort gras verbranden.  

Gras winterklaar maken

In het najaar wordt het tijd om de tuin winterklaar te maken dus ook uw gazon. Wij komen langs om de laatste maaibeurt te geven en bladeren te verwijderen. Wij zullen het gazon afstrooien zodat mos geen kans krijgt om te groeien. Daarnaast wordt de bodemstructuur hierdoor verbetert zodat de wortels van het gras zich beter ontwikkelen. 

Samen een tuinproject starten?
Vraag een offerte aan...

Het Klein maaiabonnement

Uw gazon dient in het maaiseizoen regelmatig gemaaid te worden. Daarom heeft Klein Groenvoorziening een maaiabonnement! Hierdoor heeft u een veel mooier gazon en kunnen wij goed bijhouden wanneer uw gazon de juiste mest nodig heeft. Voor een vaste prijs komen wij gedurende het seizoen ongeveer 20 keer langs om het gazon te maaien.  Maak hier een afspraak.

Gras projecten in beeld

Maak hier een persoonlijke afspraak!
Aanhef:
* verplicht veld.