Foto 1

Bomen snoeien door de specialist in ‘t Gooi!

Uw boom vakkundig laten snoeien

De hoveniers van Klein Groenvoorziening zijn de specialist voor het snoeien van uw bomen. Het is belangrijk om te weten wanneer een boom gesnoeid dient te worden. De omgeving, de groeifase en de opbouw van de boom zelf bepalen uiteindelijk of de boom gesnoeid moet worden.

Begeleidingssnoei

Voor jonge bomen is het belangrijk om deze tijdens de groei te begeleiden. Een goede begeleidingssnoei vormt de basis voor het uiteindelijke eindbeeld van de boom. Belangrijk is dat de bomen hun groeisnelheid blijven behouden en de snoeiwonden beperkt blijven. In het algemeen, afhankelijk van de boom, geldt dat jonge bomen eens in de 2 á 3 jaar gesnoeid dienen te worden.

Onderhoudssnoei

Als een boom de volwas fase heeft bereikt is het van belang om deze zeer beperkt te snoeien. Alleen risicotakken, schade door weersinvloeden en eventueel plaatselijke omstandigheden zijn reden om de boom te snoeien.

Aftakelingsfase

Wanneer de boom begint af te takelen dient de boom vaker gecontroleerd te worden. Dood hout zullen we verwijderen en wordt de boom gecontroleerd op stabiliteit. Eventueel kunnen we de boom verankeren.   

Kapvergunning voor het snoeien

In veel gevallen is er geen kapvergunning nodig voor het snoeien van uw boom. In de gemeente Bussum daarentegen wel. Wanneer er meer dan 20 procent van de boom gesnoeid moet worden dient u een vergunning aan te vragen. Wij als ervaringsdeskundige helpen u graag bij het aanvraagtraject. 

Samen een tuinproject starten?
Vraag een offerte aan...

Uw boom laten snoeien?

Onze boomspecialisten weten precies wanneer en hoe uw boom gesnoeid moet worden. Neem daarom contact op met Hoveniersbedrijf Klein Groenvoorziening via het getoonde contactformulier of bel direct: 
06 - 53 49 62 52.

Fotogalerij

Stel een vraag aan dé hoveniers in Huizen - 't Gooi
* verplicht veld.