Foto 1

Zwemvijver Huizen

Nieuwe tuin aangelegd inclusief zwemvijver

Onlangs heeft hovenier Klein Groenvoorziening een nieuwe tuin met zwemvijver aangelegd in Huizen. Een zwemvijver verschilt niet zoveel van een standaard vijver maar in het algemeen is een zwemvijver wat groter. Tijdens de zomermaanden kan er een frisse duik in genomen worden en in de andere jaargetijden kunt u genieten van het leven rondom de zwemvijver.

Ontwerp van de zwemvijver

Voor het ontwerp van de zwemvijver in Huizen is er gekozen voor een rechthoekige vorm. De zwemvijver is 6 bij 14 meter groot. Om aan de andere kant van de tuin te komen is er gekozen om in het midden van de zwemvijver een ‘brug’ van Bankirai harthout te plaatsen.

Speciaal rubberflex vijverfolie

Het materiaal dat is gebruikt voor de zwemvijver is speciaal rubberflex vijverfolie. Het voordeel van dit type vijverfolie is dat het zeer elastisch, UV-stabiel, vorstbestendig en vis- en plantvriendelijk is.

Hylofytenfilter voor natuurlijk schoon zwemwater

Om te kunnen zwemmen in helder zwemwater zonder chloor is er een hylofytenfilter geplaatst buiten de zwemvijver. Het hylofytenfilter is een natuurlijk filter en is geplaatst op een onderlaag van lava. Het UV filter zorgt ervoor dat de algen gedood worden. Het filter is buiten de zwemvijver geplaatst voor de veiligheid van de zwemmers.

Samen een tuinproject starten?
Vraag een offerte aan...

Zwemvijver in uw eigen tuin?

Laat uw zwemvijver aanleggen door de hoveniers van Klein Groenvoorziening. Bekijk hieronder de foto’s van de zwemvijver in Huizen. Wilt u in de zomermaanden ook een frisse duik kunnen nemen in uw eigen zwemvijver? Maak dan hier een afspraak.

Het tuinproject vanaf het begin tot het resultaat

Stel een vraag aan dé hoveniers in Huizen - 't Gooi
* verplicht veld.